Banana Puri : My Magic
Ingredients:
3 ripe bananas, 1/2 cup sugar (Adjust according
to your taste), Wheat flour to knead the dough, Oil for deep frying.
Method:
Mash the bananas and add sugar in it. Keep the
mixture on gas and stir continuously. In 2-3 minutes, the sugar will dissolve
completely. Switch the gas off and let the mixture cool down. When it cools,
add wheat flour in it so that you can knead it properly. Make a tight dough and
keep aside for half an hour.
After half an hour, if you feel that the dough has become
too tight, then take a little milk and knead the dough.
Make puris as usual and deep fry.
As these puris don't contain water at all, they can remain
fresh for 7-8 days. You can take them in travelling or can enjoy as per your
leisure time.
Tates yummy.
केळ्याच्या पुर्या: माय मॅजिक
साहित्यः
चांगली पिकलेली ३ केळी, अर्धी
वाटी साखर (आपल्या आवडीप्रमाणे कमी जास्त करू शकता), यात मावेल एवढी कणीक,
तळण्यासाठी
तेल.
कृती:
केळी छान कुस्करून घेउन त्यात साखर
घालावी. गॅसवर ठेवून सतत हलवत रहावे. २-३ मिनिटांत साखर विरघळली की गॅस बंद करून
मिश्रण थंड होउ द्यावे.
नंतर या मिश्रणात बसेल एवढीच कणीक घालून (मला
दीड वाटी कणीक लागली) घट्ट पीठ भिजवून ठेवावे.
साधारण अर्ध्या तासाने कणीक खूपच घट्ट वाटली तर
दुधाचा शिपका मारून कणीक सारखी करून नेहमी सारख्या पुर्या लाटून तळून घ्याव्यात.
या पुर्या अजिबात पाणी नसल्याने बर्याच
टिकतात. त्यामुळे प्रवासात वगैरे सहज नेता येतात. अगदी खुसखुशीत होतात. छान
लागतात.
This recipe has been posted by me on 05.07.17 @ 9:15 am
ReplyDeleteयात थोडं ओलं खोबरं घालून बघ, खमंग होतात
ReplyDelete